Skip to content

Podvádí kasína?

Otázka, zda kasína podvádějí, je častým evergreenem na zdejších diskusích. V tomto článku nebudu soudcem ani porotcem, pouze se pokusím přednést fakta a tím umožnit vytvoření vlastní ho názoru na tuto problematiku.

Na stránkách Ruleta Tipy doporučuji čtveřici kasín, která mají několik společných rysů:

  1. jsou licencovány v EU (a tím pádem nemusíte platit daně z výher)
  2. jsou bezpečné a prověřené milióny uživatelů
  3. používají stejný kasínový software

Pro dnešní téma je nejzajímavější bod č. 3. Všechna zde doporučovaná kasína používají software a služby švédské firmy Net Entertainment (NetEnt). Tato firma jim poskytuje veškeré služby, které se týkají kasína.

Klíčový prvkem každého kasína, je takzvaný RN  generátor (Random Number Generator), což je generátor náhodných čísel. Tento generátor musí být zkontrolován a pravidelně auditován nezávislou organizací. RNG společnosti NetEnt je certifikován akreditovanou laboratoří iTech Labs Australia a tato certifikace je podmínkou udělení licence pro kasino v EU. Tento generátor náhodných čísel stojí za každým tahem rulety, kostek, blackjacku, ... a zaručuje, že čísla padají opravdu náhodně .

Všechny kasínové hry se načítají přímo ze serverů společnosti NetEnt a samotné kasíno (např. Unibet) jen slouží jako brána k těmto hrám. Kasíno platí firmě NetEnt určitý poplatek a za něj dostane kompletní produkt firmy NetEnt. Toto rozdělení úloh má jednu obrovskou výhodu pro hráče: samotné kasíno nemá jakoukoliv možnost zasahovat do losování čísel a nemůže ovlivnit, jaká čísla padají. A NetEnt nemá žádný důvod, do této činnosti jakkoliv zasahovat, protože není placen podle zisku kasína, ale paušálním poplatkem.

A co když se kasíno a Netent domluví a podvádějí? Vyloučit nejde samozřejmě nic, ale je nutné zdůraznit, že byznys NetEntu stojí právě na serióznosti a poctivosti - pokud by se objevil jen stín pochybnosti o férovosti softwaru NetEnt, tak by to znamenalo jejich konec.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *